5 tips om jouw trainingsmomenten plannen

Vind jij het ook moeilijk om tijd te vinden voor jouw trainingen? En train jij ‘maar’ 2 keer per week? 

Ik laat jou zien hoe ik 5 trainingsmomenten per week naast een fulltime baan ingepland krijg. 

Allereerst draait alles om keuzes maken en prioriteiten stellen. Je kunt nu eenmaal niet alles tegelijkertijd doen. Zo heb ik ervoor gekozen om te investeren in mijn trainingen. Ik heb namelijk een doel voor ogen en daarvoor zal ik offers moeten maken. 

Hoe pak ik het plannen aan? Hieronder geef ik je 5 tips.

1. Overzicht

In het weekend kijk ik doorgaans vooruit naar de komende week. 

Staan er afspraken gepland die ik moet bezoeken? Wat zijn mijn werktijden en is daarin nog iets veranderd? Hoe ziet het volgende week eruit? 

2. Plan alles in

Vervolgens plan ik per dag mijn werkuren, reistijd en andere activiteiten, zoals afspraken waar ik niet omheen kan. Indien er bijvoorbeeld in de avonduren geen andere afspraken staan, plan je daar je trainingsmomenten. Als je al een tijdje traint, weet je wel hoe lang je trainingen gemiddeld duren en hoeveel tijd je dus nog overhoud voor de rest van de avond. 

Door alles in te plannen heb je een goed overzicht waar nog ruimte is, mocht je er toch iets tussenkomen. 

3. Maak keuzes 

Zoals gezegd kun je niet alles tegelijkertijd doen of hebben. Als je gaat trainen, kun je niet iets anders doen met je tijd. Maak daarom van het trainen een prioriteit, als je daarin doelen voor jezelf hebt opgesteld. 

4. Voer uit en evalueer

Je hebt je hele week gepland, inclusief het weekend. Nu ga je je planning uitvoeren: je gaat naar je werk, je gaat trainen, doet je boodschappen, etc. Vervolgens kijk je of je planning realistisch was. Misschien zie je nu al mogelijkheden om je week anders in te delen. Had je het gevoel dat je geleefd werd? Misschien wil je dan teveel momenten trainen in de week. 

5. Kijk vooruit

Vervolgens kijk je weer vooruit naar de week erop, zodat je die op tijd kan plannen. Zo kun je gemakkelijk een training op een andere dag inplannen als er een afspraak tussen komt. 

Nu weet je hoe je trainingen inplant terwijl je ook een fulltime baan hebt. Je hebt dus nog een excuus minder om niet te trainen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *