Review: geur- en vochtabsorberende Boot Bananas

Boot Bananas

Heb jij na het klimmen ook van die sterk geurende klimschoenen? En wil je liever dat je klimschoenen voor de volgende klimtraining weer fris ruiken? Boot Bananas biedt hier een oplossing voor. Omdat ik wekelijks (indoor) klim, mocht ik ze testen.

Eerste indruk

Boot Bananas zakDe Boot Bananas komen in een plastic verpakking met ziplock. Ik heb het over de felgele bananen die de geur en vocht opvreten die in je schoenen zitten. Dankzij de ziplock is het eenvoudig om de bananen na gebruik weer luchtdicht op te bergen in de plastic zak. Aan de voorzijde is het plastic transparant waardoor je het product ziet. Aan de achterkant vind je meer informatie over het product en het gebruik ervan.

Absorberend en deodoriserend

De Boot Bananas houden je schoenen droog en fris door middel van vochtabsorberende mineralen en geurige essentiële oliën met antibacteriële eigenschappen. De katoenen banaan laat een beetje van het fijne deodoriserende poeder door, zodat je klimschoenen onbewoonbaar worden voor bacteriën en vieze luchtjes. Hier moet wel bij gezegd worden, dat het soms goed is om een extra plastic zak om de bananen te doen want soms verliezen ze wel erg veel poeder!

Actieve ingrediënten

De Boot Bananas zijn niet gemaakt van synthetische chemicaliën, maar van natuurlijk absorberende bamboehoutskool, natriumcarbonaat, zeoliet en natuurlijke geuren (lavendel, citroen, patchoeli en tea-tree oliën) en dit alles in een 100% katoenen bananenschil. En dat merk je. Ze ruiken nogal sterk als je ze uit de zak haalt, maar het resultaat mag er zijn! Inderdaad, je flink stinkende klimschoenen ruiken na een behandeling van deze gele jongens weer fris!

Boot Bananas

Rijpheidsindicator

De kleur van de bananen is geel. Totdat je ze in je vochtige en geurende schoenen stopt. De Boot Bananas zullen gaan ‘rijpen’ en dus van kleur veranderen wanneer ze het vocht opnemen. Als de bananen verzadigd zijn worden ze bruin en is het tijd om ze te vervangen. Dit proces duurt ongeveer 6 maanden, afhankelijk van het gebruik. Nu heb ik ze niet 6 maanden intensief getest, dus of dit waar is kan ik niet zeggen.
Niet alleen is het een grappig gezicht om de bananen ‘rijper’ te zien worden en daarom van kleur te zien veranderen, maar er is ook goed over nagedacht! Het is eigenlijk heel logisch.

Conclusie

Een product waar een luchtje aan zit. Althans, letterlijk. Het ruikt nogal sterk en apart, maar het doet wél z’n werk! En daar gaat het om. Over een paar dingen is goed nagedacht: de rijpheidsindicator waardoor je kan zien of de bananen verzadigd zijn met vocht en dus aan vervanging toe zijn. Daarnaast is het prettig dat er geen synthetische chemicaliën zijn gebruikt. Kortom, ik raad dit product aan als je je stoort aan je sterk geurende klimschoenen.
Met een prijs van 19,95 euro is de prijs/kwaliteit verhouding prima!

You may also like

Geef een reactie