Heb jij de outdoor film festival events op een rijtje?

Vind jij die action sport video’s op YouTube ook zo gaaf? En zou je hier liever een hele avond naar kijken? Dat kan! Door het jaar heen worden er in Nederland verschillende outdoor film festival evenementen georganiseerd. Ik heb ze voor jou op een rij gezet:

 

Dutch Mountain Film Festival (DMFF)

Datum: 6 t/m 13 maart 2016
Locatie: Heerlen, Kerkrade, Aachen (D)

Een jaarlijks terugkerend grensoverschrijdend filmprogramma met historische films, documentaires, feature films en speelfilms. “Een hele week films, voordrachten, lezingen en workshops voor studenten en professionals. De kunsthistorische betekenis van het landschap in film en beeldende kunst, de technische aspecten van het filmen onder extreme omstandigheden, over het voorbereiden van filmprojecten en script schrijven of het maken van reisverslagen staan centraal”, aldus de website van DMFF.

Tickets

Tickets kun je per film kopen of voor een dagdeel. Sommige onderdelen van het festival zijn gratis te bezoeken.

Dit filmfestival is uitstekend te combineren met een bezoek aan de regio Zuid-Limburg die vanuit het oogpunt van outdoor sport zeer aantrekkelijk is!

 

Sport Film Festival Rotterdam (SFFR)

outdoor film festivalDatum: 7 t/m 9 april 2016
Plaats: Rotterdam

Vorig jaar was de eerste editie van het film festival waar sport en cultuur samen komen. “In de programmering zal dit jaar naast een duidelijke Rotterdamse draad ook een Olympische rode draad waarneembaar zijn. De keuze in sportfilms en -documentaires zijn voor een groot deel gekoppeld aan deze thema’s.”

Tickets

De tickets kosten vanaf 10 euro p.p.

Banff Mountain Film Festival World Tour

Datum: 2 mei t/m 10 mei 2016
Plaats: Rotterdam, Eindhoven, Enschede, Den Haag, Amsterdam, Deventer en Utrecht

“Het Banff Mountain Film Festival wordt sinds 1976 elkaar jaar in november gehouden en heeft zijn naam te danken aan het dorp waar het wordt georganiseerd, Banff, gelegen in de staat Alberta in de Canadese Rocky Mountains. Na afloop van het festival vertrekken de best internationale avonturenfilms op wereldtournee.”
Twee uur lang zal je ondergedompeld worden in 9 films die Nederlands ondertiteld zijn. Vorig jaar werd er een goodie bad uitgedeeld door de festival organisatie en ontvang je een kortingsbon van Bever.

Tickets

Je betaalt 12 euro p.p. voor een ticket.

European Outdoor Film Tour (EOFT)

outdoor film festival

Datum: oktober 2016
Plaats: Amsterdam, Utrecht, Enschede, Groningen, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Deventer, Leiden, Nijmegen, Maastricht en Den Bosch

“E.O.F.T. is een adrenaline verhogende mix van outdoor sport- en avonturenfilms met internationale topproducties variërend van documentaires tot spectaculaire actiefilms van adventure sporten.”
Het filmprogramma duurt 120 minuten met een pauze van 30 minuten. Het gehele programma duurt 2,5 à 3 uur.

Tickets

Tickets kosten 12 euro p.p.

 

REEL ROCK Film Tour

Datum: oktober 2016
Plaats: Mountain Network Nieuwegein, Monk Bouldergym Eindhoven, Monk Bouldergym Amsterdam, Mountain Network Arnhem, Mountain Network Heerenveen, Mountain Network Amsterdam.

“The REEL ROCK Film Tour brings the best climbing and adventure films of the year to live audiences throughout the world.”
In een programma dat ongeveer 2 uur duurt kreeg je in het afgelopen seizoen 5 verschillende films voorgeschoteld.

Tickets

Tickets kosten 12,50 euro p.p.

Recensie

Wil je weten wat ik van de REEL ROCK 10 Film Tour vond? Check dan de conclusie op mijn website hier en de hele recensie op de website van GearLimits hier.

outdoor film festival

 

Wat zijn jouw favoriete outdoor film festivals?

 

You may also like

Geef een reactie